Kreativt i Kullabygden (KiK) är ett nätverk för små, lokala & kreativa företag i Kullabygden. Vår tanke med KiK är att små företag skall kunna ansluta sig till nätverket för att marknadsföra sig tillsammans med andra - genom hemsida, blogg, facebook & publika evenemang. Att den lilla företagaren på så vis får chans att träffa likasinnade & hämta idéer & inspiration från varandra. Just nu drivs KiK av Åsa från Heidenmark Design och Ulrika från Simsalabim Höganäs, tillsammans med medlemmarna förstås. Välkommen att kontakta oss!







27 oktober 2011

Många inspirerande möten...

Startade veckan med en promenad längs havet och i skogen. Perfekt för tankeverksamheten och hälsan förstås! Precis så inledde vi även KiK:s frukostmöte för snart två veckor sedan. Det var en kylig men solig fredagsmorgon, som sedan fortsatte med frukost inne på Hotell Köpmansgården. Pia Jansson från Trädgårds Apoteket gästade oss denna morgon och det var både intressant och lärorikt att lyssna till Pias ”resa” från start och framåt, med mål och visioner för framtiden. Tack ännu en gång för att du delade med dig Pia och fortsatt lycka till!

Härliga, ekologiska produkter från
http://www.tradgardsapoteket.se/
Under det här frukostmötet lyfte vi även fram tankar kring nätverkande och diskuterade möjligheterna med KiK framöver. Det finns idag många olika typer av mötesplatser för nätverkande, som t.ex. Marknadsföreningen i Helsingborg och Företagarna. KiK vill fortsätta vara ett litet och personligt alternativ för småföretagaren, som syns mot kunderna och marknaden genom olika typer av aktiviteter som evenemang, nyheter på Facebook och vår hemsida. Att vi tillsammans blir betydligt starkare, är vi alla överens om och nu ska snart vårt gemensamma ”flygblad” delas ut.

Detta flygblad trycker vi hos Mediagården i Höganäs och Höganäs Kommun är en av annonsörerna, för att marknadsföra egna valutan Euronäs. Ska bli väldigt spännande att se vad denna insats kan ge för resultat!
Höganäs´egen valuta: Euronäs
Läs mer om hur den fungerar
genom att klicka här
Samtidigt lyssnar vi just nu av vad våra kunder är intresserade av för typ av aktiviteter. Efter två publika evenemang med lantlig inriktning, är det nu dags att göra något annat. Vi har många idéer, men först skall vår enkät sammanställas. Vi blir väldigt glada ifall du hjälper oss med dina svar och säger tack på förhand! Klicka dig in till enkäten här och be gärna vänner och bekanta att göra samma sak! Resultat följer under nästa frukostmöte

… som blir redan fredagen den 11 november och vi träffas återigen på Hotell Köpmansgården kl. 8. Att träffas lite oftare var ett av önskemålen som kommit fram från er medlemmar, så nu gör vi ett försök med den här modellen!

Jag avslutar dagens bloggande med att berätta om en ny ”upplevelse”! I förra veckan arrangerade Företagarna i Höganäs ”Speed Meeting” och det var ett annorlunda koncept.
Vy över Höganäs Hamn, från Företagarnas hemsida
http://www.foretagarna.se/Regioner/Syd/Foreningar/Hoganas/
Mingel och middag (hur god som helst!) inledde kvällen och sedan var det dags för 5-minuters samtal två företag emellan. Oj, vilken ljudvolym det blev! Fantastiskt bra idé och jag träffade många intressanta företagare, men blev förstås en aning hes i halsen… Kan i alla fall varmt rekommendera dig att prova på denna typ av nätverkande!

Önskar dig en härlig avslutning på oktober månad!
Ulrika & KiK


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar