Kreativt i Kullabygden (KiK) är ett nätverk för små, lokala & kreativa företag i Kullabygden. Vår tanke med KiK är att små företag skall kunna ansluta sig till nätverket för att marknadsföra sig tillsammans med andra - genom hemsida, blogg, facebook & publika evenemang. Att den lilla företagaren på så vis får chans att träffa likasinnade & hämta idéer & inspiration från varandra. Just nu drivs KiK av Åsa från Heidenmark Design och Ulrika från Simsalabim Höganäs, tillsammans med medlemmarna förstås. Välkommen att kontakta oss!







15 september 2011

Frukostmöte & nätverk

Kul att se hur "Kreativt i Kullabygden" syns på olika sätt & olika platser. Facebook är såklart en ypperlig plattform &  jag läste bl.a. Eva Robilds blogg idag. Eva fastnade för ett av Johanna Rehns vackra motiv när hon hälsade på under en av evenemangets dagar.
Vykort av Johanna Bianca Rehn(bild hämtad från http://medfingrarnaijorden.blogspot.com/)

Att nätverk i olika former är positivt tvivlar jag inte på. Helgens arrangemang har nog varit givande för alla utställare, inte bara genom alla härliga möten med besökare. Även ur den aspekten vad det genererar i kontakter, på ett personligt sätt. För under två dagars evenemang hinner man faktiskt prata en hel del. Reflektera & ge varandra input & idéer. Fantastiskt bra!

Trädgårdsapoteket under evenemanget
"Kreativt i Kullabygden" 10-11 sept
Ett konkret resultat av dessa nya kontakter är att Pia Jansson kommer till vårt nästa frukostmöte fredagen den 14 oktober, för att berätta mer om sin "resa" med Trädgårds Apoteket. Det ser vi fram emot!

Mer information om denna frukost (anmälan, plats etc) kommer snart...

Det finns såklart många olika typer av nätverk i Kullabygden. Företagarna bjuder också in till spännande frukostmöten med föreläsningar & ikväll har de ett samarbete med Swedbank. En föreläsning med rubriken "Från liten kyckling till fullfjädrad entreprenör" med Helén Andersson står på programmet. Låter som ett intressant upplägg!

Helén Andersson föreläser i Höganäs ikväll(bild från http://www.helenandersson.se/forelasning.html)

I förra veckan lyssnade jag & Åsa från Heidenmark Design på en intressant föreläsning kring sökmotoroptimering ,som Marknadsföreningen i Helsingborg var värd för. Kalle från MediaAnalys gav oss en snabb inblick i denna värld, på ett mycket proffsigt sätt. Kunskaper som är värdefulla både för små & stora företag, för att lyckas nå kunder på internet.

Nu ska jag använda mig av några av dessa kunskaper, till KiK:s hemsida...

Ha en bra dag!
Ulrika & KiK

PS. Vi ses kanske imorgon, när det är dags för Stadshuslunch i Höganäs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar